Klasszikus ovulációs hőmérő

Geratherm - Basal ovulációs hőmérő

Geratherm - Basal ovulációs hőmérő

Természetes családtervezéshez keresel eszközt?  

A Basal ciklushőmérő megbízható, pontos mérőeszköz.

A digitális eszközök világában nem is gondolnánk, hogy az analóg eszközök mennyire megbízhatóak. Az üvegtokos hőmérő legnagyobb előnye, hogy az esetlegesen lemerülő elem nem befolyásolhatja a mért hőmérsékleti értéket. Így a pontosságra élethosszig tartó garancia van, ami a legfontosabb, ha pontosan szeretnéd vezetni az ovulációs görbédet.

A Basal ciklushőmérő...

Nem okoz allergiás reakciót, mert 100% antiallergén anyagból készül. Fémallergiások is használhatják!

Higanyt nem tartalmaz; a galinstan nevű biztonságos fémötvözettel működik.
 
Nagyítós lencséjén keresztül könnyen leolvashatod a mérés eredményét.

Rendeld meg most!

Mérési pontosság: +/- 0.1°C.
Mérési tartomány: 35.5 °C - 38.4 °C.
A csomagolás tartalmaz egy, az ovulációs görbe vezetésére szolgáló táblázatot.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kell a testhőmérsékletet mérni az ovulációs görbe vezetéséhez?

A testhőmérsékletet mindig reggel mérd, közvetlenül ébredés után, felkelés előtt, ágyban fekve, mindig ugyanabban az időpontban, legalább 5-6 óra nyugodt alvás után.

Hol kell mérni a testhőmérsékletet?

    Az ovulációval járó testhőmérséklet-emelkedést tetten érni testüregben érdemes, tehát szájban, nyelv alatt, hüvelyben vagy rektálisan ajánlott a mérést elvégezni. A hónaljban történő mérés nem ad elég pontos értéket.

Mennyire pontosak a mért értékek?

Az ovulációs hőmérők precíziós orvostechnikai eszközök, melyek kiváló pontossággal és stabilitással rendelkeznek, mivel az ovulációs görbe helyes ábrázolásához az egyes hőmérsékleti értékek közötti eltérés mértékét kell figyelembe venni, amelyek nagyon kicsi eltérések: ezek adják meg az ovulációs görbe alakját.

Hogy néz ki egy ovulációs görbe?

Az ovuláció idején megemelkedő testhőmérséklet nem minden nőnél azonos. Általánosságban mégis elmondható, hogy az ovulációt megelőzően a testhőmérséklet leesik, az ovuláció időpontjában pedig hirtelen megugrik. Ennek megfelelően egy hirtelen csökkenő, majd emelkedő görbe az általános. Egyes nőknél a hirtelen testhőmérséklet-csökkenés a menzesz kezdete körül is jelentkezhet.

A testhőmérsékletem nem mindig emelkedik egyértelműen, miért lehet ez?

A pontosság érdekében mindig törekedj arra, hogy azonos időpontban, azonos testüregben mérd a hőmérsékletet.

Mi befolyásolhatja az ovulációs görbét?

    Ha megbetegszel, és ez lázzal jár, az ovulációs görbe kiértékelését megnehezíti. A pajzsmirigy betegségei (túlműködése vagy alulműködése) is befolyásolhatják a testhőmérsékletet. Ha az általad vezetett görbe nem mutatja meg egyértelműen a peteérés időpontját, konzultálj szakorvossal!