Húgyúti fertőzés teszt

Gerahterm - húgyúti fertőzés teszt

Tudtad, hogy a felfázásnak sokszor alig van köze a hideghez?

Minden nő ismeri a felfázás kellemetlen tüneteit. A problémát legtöbbször baktériumok okozzák. 

A Geratherm húgyúti fertőzés tesztjének 4 különböző mezője kimutatja a legfontosabb fertőzésre utaló anyagokat a vizeletből.

A húgyúti fertőzést legmegbízhatóbban a vizelet vértartalma, nitrát- fehérvérsejt- és fehérjekoncentrációja jelzi. A teszt mind a négy anyag azonosítására külön mezővel rendelkezik.

Teszteld magad, informáld az orvosod!

Ha felfázás tüneteit észleled, teszteld le magad otthon, diszkréten, így orvosod a vizsgálatkor a teszt eredménye révén könnyebben állíthat fel diagnózist.

A  csomag 3 db tesztcsíkot tartalmaz!

Rendeld meg most!

A doboz 3 db tesztcsíkot, részletes használati útmutatót és egy színskálát tartalmaz.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért fontos a fertőzés korai kimutatása?

Mert már az első tünetek jelentkezésekor meghatározható, hogy bakteriális eredetű gyulladás van-e jelen a szervezetében, és szükséges-e felkeresnie orvosát.

A fertőzés korai felismerésével és a megfelelő kezeléssel megakadályozható, hogy a baktérium a felső húgyutakba kerüljön, és súlyosabb fájdalommal és lázzal járó vesemedence-gyulladást, vagy más szövődményeket okozzon.

Ha nehézségbe ütközik az orvos felkeresése, a teszttel gyorsan megállapítható, hogy szükséges-e orvosi kezelés. Így nem kell fölösleges látogatást tenni a rendelőben.

Kinél fordulhat elő húgyúti fertőzés?

Bárki kaphat ilyen fertőzést. Anatómiai okok miatt a nőknél gyakrabban jelentkeznek húgyúti fertőzések, mivel a nők húgycsöve rövidebb, mint a férfiaké, ezért a baktériumok a nők esetében könnyeben jutnak el a húgyhólyagig.

Azonban az idősebb férfiaknál is gyakran fordul elő húgyúti fertőzés, mert az időskorban gyakran megnagyobbodott prosztata akadályozhatja a vizelet kiürülését.

Mik a húgyúti fertőzések okai?

A húgyúti fertőzést gyakran a páciens saját székletéből származó baktériumok okozzák. A baktérium a végbélből a húgycsövön át a hólyagba kerül, ahol elszaporodik, és kialakul a fertőzés. Más ok lehet a vizeletürítés akadályozódása (pl. kő miatt), a húgyutak sérülése, terhesség, immungyengeség és kihűlés.

Melyek a húgyúti fertőzés jelei?

Fájdalmas, égető érzés vizelés közben,
kellemetlen szagú vizelet,
alhasi fájdalom, ami felsugárzik a hátba,
erős, hirtelen jövő vizelési inger,
zavaros vizelet,
és vér a vizeletben.

Mit jelentenek az egyes tesztmezők?

Az első tesztmező a fertőzésre védekezésképpen nagy mennyiségben termelődő fehérvérsejtek által kibocsájtott anyagokat mutatja ki.

A második mező a vér színét adó festékanyagra, a hemoglobinra reagál, ha a vizelet vért tartalmaz.

Bizonyos baktériumok a vizeletben a nitriteket nitrátokká alakítják, melynek szintjét a harmadik mező jelzi, a negyedik pedig a fehérjeszintet, ami szintén fertőzésre utalhat.

Így a teszt elvégzésével egyértelműen kiderül, szükséges-e felkeresni a nőgyógyászt vizsgálat céljából. A teszthez mellékelt színpaletta színei pontosan imitálják a tesztmezők színváltozásait, hogy az eredményben biztos lehess.

A teszthez mellékelt színpaletta segít a teszt helyes értelmezésében.

geratherm - Húgyúti fertőzés teszt kiértékelése

Mennyi idő után leolvasható a teszt?

A teszt gyorsan, 1-2 perc alatt szolgáltat eredményt.

Kattints ide a használati utasítás letöltéséhez!